Skip to main content
tel wit0566 60 29 22 (dag en nacht bereikbaar)

Wie ik ben

Mijn naam is Anne de Jong en ik ben geboren en getogen ‘op het Bildt’,  in het uiterste noorden van Friesland. Vanaf mijn 18e heb ik op verschillende plaatsen in het midden van het land gewoond. Maar de weidsheid van Friesland bleef trekken en in 1999 ben ik met mijn man en drie zonen naar Raerd verhuisd. Ik spreek zowel Fries als Bildts.

Ik ben ooit geschoold als voorlichtingskundige en werkzaam geweest als docent aan de Landbouwuniversiteit en als stafmedewerker bij de landbouwvoorlichting.

In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar de uitvaartverzorging omdat ik werk wilde doen waarin ik werkelijk iets kan betekenen voor anderen. Sinds 2006 heb ik een eigen bedrijf. Ik ben gediplomeerd uitvaartverzorgster en om mijn werk optimaal te kunnen blijven doen volg ik regelmatig cursussen en bijscholing.

Maar bovenal ben ik gewoon de mens Anne de Jong, gevormd door het leven, door ervaringen met verlies, verdriet en vreugde. Als die mens wil ik naast u staan op het moment dat dit nodig is.

De schelp
De schelp in mijn logo staat symbool voor afscheid nemen. Een schelp is een kostbare herinnering aan een vroeger leven. Zo kan een goed afscheid een kostbare herinnering zijn aan degene die gestorven is. Maar een schelp is ook kwetsbaar: je stapt er op en hij is stuk. Ik besef hoe kwetsbaar de mens is op het moment dat hij of zij iemand verliest. Daarom wil ik liefdevol en zorgvuldig omgaan met het afscheid zelf en met degenen die afscheid nemen. Opdat er een waardevolle, dierbare herinnering blijft.

Zorgvuldig en met aandacht

Zorgvuldig en met aandacht